АГРОПАРТНЁР, ПРОВЕРЕННЫЙ ВРЕМЕНЕМ!
ВОЛЫНСКАЯ
ФОНДОВАЯ
КОМПАНИЯ
(0800) 21-11-99 продажа техники
(0800) 21-11-88 продажа з/ч
(0800) 21-11-22 сервис
Запчастини

Трактор MASSEY FERGUSON 8737 S у СТОВ «Ратнівський аграрій»

Постійно у роботі!

Трактор MASSEY FERGUSON 8737 S відпрацював на полях СТОВ «Ратнівський аграрій» три сезони поспіль – без жодної відмови чи поломки.

Два роки тому ми вже відвідували розташоване на Волині господарство «Ратнівський аграрій». Нас цікавили враження власників від експлуатації придбаного за сезон до того 370-сильного трактора MASSEY FERGUSON 8737 S. І тепер – черговий контрольний візит, аби зрозуміти, як поводила себе ця машина впродовж трьох років безперервної експлуатації із напрацюванням в середньому по 2000 мотогодин на рік.

Зазначимо, що СТОВ «Ратнівський аграрій» – господарство непересічне. Почнімо з того, що у обробітку тут перебуває 9500 гектарів землі. Причому умови роботи тут непрості, оскільки переважно це піщані ґрунти і торф’яники. Ситуацію додатково ускладнюють постійні дощі та багнюка, що змушує фермерів висувати підвищені вимоги до сільгосптехніки.

– Так, у нас справді дуже багато опадів. З одного боку це ніби й добре, але для мене, як для інженера, це означає необхідність підвищеної турботи про машини та агрегати. Ну, і звісно ж, потрібен додатковий запас потужності у тракторах, які працюють із широкозахватними знаряддями, – розповідає інженер-механік СТОВ «Ратнівський аграрій» Федір Лахтюк.

У віданні Федора Адамовича широкий парк сільгосптехніки, зважаючи на оброблювані площі полів у господарстві. До того ж, в СТОВ «Ратнівський аграрій» діє також потужний тваринницький комплекс із утримання елітних порід ВРХ. Відповідно, наш співрозмовник за довгі роки постійної праці чудово вивчив можливості найрізноманітніших моделей сільгоспмашин.

– Коли ми обирали трактор MASSEY FERGUSON 8737 S, то на той час звертали увагу на два моменти. По-перше, ми вже дуже давно успішно співпрацюємо із «Волинською фондовою компанією», тому завжди впевнені, що поганого вони нам не порадять. По-друге,  сподобалося, що машина до номінальних 340 кінських сил має ще можливість розвивати додаткову потужність до 370 «коней». А запас потужності трактора важить для нас дуже багато, – пояснює Федір Лахтюк.

Перші ж тижні експлуатації MASSEY FERGUSON 8737 S у господарстві довели, що керівництво СТОВ «Волинський аграрій» не помилилися із вибором нового трактора. Машина не просто безвідмовно почала видавати високу продуктивність із широкозахватними агрегатами, а й зарекомендувала себе у якості зручної та надійної моделі, на яку можна покластися під час виконання термінових польових операцій.

– Ну, ось за минулий рік цей трактор чітко відробив понад 2000 мотогодин. І знову ж таки – жодних раптових зупинок, проблем в роботі чи поломок. Звісно ж, якісь дрібнички траплялися, але то буває із будь-якою технікою. Чи ми самі їх усунули, чи оперативно приїхали хлопці із «ВФК» – головне, що трактор не простоює і ми маємо змогу все робити вчасно та якісно, – зазначає Федір Адамович.

 

Додамо, що на полях СТОВ «Ратнівський аграрій» MASSEY FERGUSON 8737 S агрегатується практично із усіма видами причіпних та навісних агрегатів.

– Наприклад, у нас є широкозахватна просапна сівалка, із якою працював спочатку трактор іншого виробника, але він поламався. Чіпляємо до цього трактора і різноманітні культиватори, і дискові борони, і 8-корпусний плуг – все чітко працює. До того ж, ми постійно використовуємо наш «Масей» і на транспортних роботах із перевезення зерна, міндобрив тощо, – розповідає інженер-механік господарства.

Такий широкий функціонал моделі трактора MASSEY FERGUSON 8737 S досягається завдяки добротній продуманій конструкції, котру можна сміливо назвати однією із найбільш ефективних на світовому ринку.

Перш за все слід згадати про 8,4-літровий 6-циліндровий двигун фінського виробництва AGCO. Це надійний та водночас інноваційний двигун, експлуатаційні характеристики якого є настільки високими, що він масово встановлюється не лише на сільгосптехніку, але й на військові машини та кораблі. Такий двигун не боїться довготривалих навантажень і розрахований на багаторічну безперебійну роботу.

Відзначимо також, що для MASSEY FERGUSON 8737S  не потрібно шукати якесь супердороге очищене пальне і заливати у нього рідину AdBlue. Двигун, котрий збирають, до речі, винятково роботизованим способом – без впливу людського фактору, має доступний для всіх фермерів стандарт Євро-3 і є надзвичайно невибагливим до якості дизпалива. При цьому солідний обсяг баку для дизельного пального на 690 літрів дає змогу заправити MASSEY FERGUSON 8737S  один раз уранці і відправити на цілу добу на віддалене поле, без потреби доливати пальне.

До речі, на MASSEY FERGUSON 8737 S встановлена передня гума на 650 мм і задня – на 710 мм, що ідеально для виконання глибокої оранки, оскільки трактор завжди іде по борозні. Для точної роботи вже у базовому оснащенні наявна навігація із точністю руху +-15 сантиметрів. Цього цілком достатньо для оранки, дискування чи закриття вологи.

Не дивно, що трактори MASSEY FERGUSON у різних сегментах потужності полюбляють фермери усього світу, оскільки кожен вузол тут виготовлений із розрахунком на тривалу інтенсивну роботу. Тому й працюють такі трактори в агрокомпаніях незрідка не один десяток років без заміни. Показово, що ресурс довговічності двигуна становить щонайменше 25000 мотогодин. Відповідно, за усередненого навантаження 2000 мотогодин на рік трактор двигун спокійно відпрацює щонайменше десять років, а на практиці – значно більше.

– Це дуже економічний трактор. Ми маємо із чим порівнювати. Маю сказати, що на польові роботи MASSEY FERGUSON 8737 S витрачає найчастіше мінімально можливі значення по «солярці». Літр тут, літр там – і в результаті виходить непогана економія, – зазначає механізатор Ростислав.

В даному разі варто відзначити, що висока надійність конструкції трактора MASSEY FERGUSON 8737 S вдало поєднується із інноваційними технологіями. Яскравий приклад – унікальна безступінчаста трансмісія Dyna-VT, котра в поєднанні з системою динамічного управління трактором (DTM) забезпечує оптимальні економічні робочі параметри трактора в різноманітних умовах.

– Трактор фактично сам обирає оптимальну потужність, залежно від навантаження та робочої швидкості. Витрачаючи саме стільки потужності, скільки потрібно для виконання певного зусилля в конкретний момент, MASSEY FERGUSON 8737 S забезпечує вже згадувану Федором Адамовичем економію пального, – пояснює регіональний представник «Волинської фондової компанії».

Важливо, що трактор MASSEY FERGUSON 8737 S має ефективно амортизований передній міст із діапазоном поглинання коливань до 30 (!) сантиметрів. Її якість виконання є настільки продуманою, що людина в кабіні трактора навіть не відчуває перепадів поверхні поля до 9 сантиметрів. Відповідно, оператора машини не гойдає і не хитає, що звісно ж дуже позитивно відображається на продуктивності та якості виконання польових операцій. Адже завдяки такому підресореному передньому мосту людина мінімально втомлюється і, відповідно, може більш ефективно виконувати свої робочі завдання.

– В кабіні взагалі все дуже чітко і точно зроблено. На панелі відразу можна побачити необхідну інформацію, легке та зручне управління. Ну, і комфорт роботи – кондиціонер працює як слід, «пічка», зручне сидіння, оглядовість – все як має бути, – стверджує інженер-механік СТОВ «Ратнівський аграрій».

Вже в базовому оснащенні трактор MASSEY FERGUSON 8737 S має передню противагу на 1500 кг та задні доважки, масою 250 кг – по три на кожне колесо. Відповідно, сукупна маса баластування може досягати 3 тонн, чого більш ніж достатньо для нормального балансування машини, навіть за найскладніших умов на полі.

– Вантажопідйомність задньої навіски досягає 12 тонн, що є одним із найкращих показників на ринку. 3-точкова навіска та чотири пари гідровиводів дають змогу працювати із будь-якими причіпними та навісними агрегатами, в тому числі із найсучаснішими широкозахватними сівалками із додатковими ємностями для внесення гранульованих та рідких міндобрив, – розповідає представник «ВФК».

Цікаво, що ВВП трактора може працювати у чотирьох основних режимах – 540 та 1000 об/хв плюс в двох аналогічних Еко-режимах в тому разі, якщо виконуються роботи, що потребують не дуже високої потужності трактора.

– Як ми переконалися, це не просто потужна, але й дуже надійна та зручна для виконання усіх видів польових та транспортних робіт машина. Ми працюємо незрідка за дуже непростих умов, і «Масей» нас жодного разу не підводив. Ну, і хочу щиро подякувати «Волинській фондовій компанії», яка нас також ніколи не підводила. Наші партнери роблять усе, щоб ми могли спокійно працювати і не нарікати на техніку, – підсумовує нашу розмову Федір Адамович Лахтюк.

Зверніть увагу!

На тракторі встановлені розділені масляні ванни трансмісії і гідравліки, що дозволяє не допустити забруднення масла трансмісії через гідросистему причіпних знарядь. Що додатково підвищує надійність конструкції MASSEY FERGUSON 8737 S.

Завантажити статтю: "Трактор MASSEY FERGUSON 8737 S у СТОВ «Ратнівський аграрій»"

Дата: 17 марта 2024
Автор: Юрій Дивак
Источник: Журнал "Агробізнес Україна"
×
ОБРАТНАЯ СВЯЗЬ
×
Получить счет
×
Получить коммерческое предложение